Jak stworzyć chleb dukana?
6 Październik 2015
Jak wykonać zakwas na chleb?
6 Październik 2015

Różne smaki bułek!

Powtarzając się właśnie do piekarni, często nie wiemy, co wybrać. W kolekcji widzimy bowiem różne odmiany chlebów. Możemy tu dojrzeć orkiszowe, pszenne albo te takie, zawierające jakieś dodatki. Widząc tak bogaty wybór, powinno nas to przekonać do samodzielnego upieczenia wszelkiego sposobie chleba. Najpierw rzecz jasna, najkorzystniej zacząć od klasycznej wersji, a to znanego wszystkim chleba pszennego. Wraz z zyskiwaniem badania w obecnym elemencie, rozwiniemy swoje menu o coraz to różniejsze pozycje wypiekowe. Dla czegoś będziemy traktować zakwas na chleb a dla drugich drożdże. Czasem wcale nie będą nam one niezbędne, gdyż skoncentrujemy się na następnych elementach, umożliwiających wyrośnięcie ciasta. Analizując zawartość blogów kulinarnych spotkamy tam chleby na słodko , bułki paryskie, pomidorowe czy cebulowe, anyżowe weki także mnóstwo innych przysmaków, jakie mogą nas zauroczyć. Będziemy zaskoczeni , jak dużo zmian ma znany nam przeważnie w dwóch albo trzech formach, chleb. Dobrze posiąść taką wiedzę, by zaskakiwać rodzinę codziennie podając im kanapki z wielu sposobów pieczywa albo same w porządku przyjęcia dla znajomych , gdzie możemy okazać sytuacje z bliskiej domowej piekarni. Zapewne każdemu posmakują nasze popisowe przysmaki.  

Comments are closed.